Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Snart 60 år med Solna SK
2016-11-19 15:32
Här på Solnais startade framgångssagan.

Fakta SOLNA SK 2016


År 1959 var det några kreativa människor, Bror Andersson med sonen Lennart och ”Pirro” Jansson som slog sina kloka huvuden ihop. De hade en vision och ett mål, som de trodde starkt på. De ville skapa en förening där Solnas ungdom med intresse för bordtennis, fotboll och ishockey kunde samlas och utöva sitt gemensamma intresse.

 

Vi vet hur det gick, goda resultat i både bordtennisen och fotbollen som idag lever vidare i Solna Bordtennisklubb och Råsunda IS. Ishockeyn med varierande framgångar finns fortfarande kvar i föreningens regi.

 

Idag snart 60 år senare, är Solna Sportklubb en förening som sjuder av liv och framtidstro. Ishockey, konståkning, amerikansk fotboll och inline är verksamheterna i föreningen som nu har tagit steget in i 2000-talet.

 

Inget av det här hade varit möjligt utan den viktigaste ingrediensen av alla. Nämligen alla tusentals medlemmar och ledare som under årens lopp har gjort ett enormt jobb för att vi idag är en förening som har engagerade och kunniga ledare och instruktörer som gör ett enastående arbete med att ge grabbarna och tjejerna i föreningen en meningsfylld fritid och uppväxt.

Vår förhoppningen är att dom en dag ska fortsätta arbetet med att aktivera och fostra kommande generationer i Solna till duktiga idrottsmän och idrottskvinnor i samma anda som gårdagens och dagens ledare har gjort under 60 år.

 

6 DECENNIUM MED SOLNA SPORTKLUBB


Solna SportKlubb är en förening i Solna, föreningen bildades den 26 november 1959 och har idag drygt 500 medlemmar fördelade på 3 sektioner. Vi är i allians med Solna Konståkning som har cirka 300 medlemmar.

Hemmaarena för ishockeyn var de första 50 åren Solnais i Rudviken, Numera håller vi till på Ulriksdals IPs 2 ishallar, en 3:e ishall beräknas stå klar under hösten 2017. Vid bildandet hette vi IFK Vireberg, 1978 bytte vi till Solna HC numer heter vi Solna SK.

 

Föreningen riktar sig i första hand till ungdomar i Solna, och vi ska kunna erbjuda dessa möjlighet att lära sig och kunna utöva ishockey, konståkning, amerikansk fotboll och inline i en nykter och drogfri miljö med kunniga och engagerade ledare.

 

Ishockeyn är den största sektionen med ett representationslag som på 80 och 90talet de tillhörde toppen av division 2 i region mellan. Sektionens ungdomsverksamhet är omfattande med pojklag i flera åldersgrupper och en egen hockeyskola som bedrivs för de allra yngsta.

 

Konståkning har närmare 300 aktiva åkare varav en del tillhör Sveriges elit, både på senior och ungdomsnivå. Majoriteten av Solna Konståknings medlemmar är flickor. 

 

Amerikansk fotboll har vi bedrivit i 24 säsonger. 1995 vann vårt seniorlag SM-GULD, finalen som spelades på Stockholms Stadion vanns med hela 22-0 mot de tidigare 2 årens Svenska mästare Limhamn Griffins. På pojk och flicksidan har vi 3 lag, junior och seniorverksamheten har vi i samarbetsföreningen Solna United.

 

Inline är det senaste tillskottet med 3 lag och ett 90-tal utövare. Vi har deltagit i seriespel de nio senaste åren. Tyvärr finns i dagsläget ingen anläggning i närområdet, utan man får träna och spela i Flemingsberg och Tyresö.

 

2016-11-18